keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kasvispiirakka

Helppo ja nopea valmistaa, yksinkertainen varioida täytteitä vaihtamalla.


Kasvispiirakka
pohja:
100 g margariinia
2-3 dl vehnäjauhoja
(1 dl soijajauhoa)
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
loraus kauramaitoa
päälle:
kasviksia esim.
½ punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 lehtisellerin varsi
½ paprika 
100 g parsakaalia
pari tl öljyä tai margariinia paistamiseen
suolaa 
n. 1 dl soijakermaa
oreganoa 

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään ja nypi margariinin kanssa sekaisin. Lisää loraus kauramaitoa, niin että saat taikinan levitettyä hyvin vuokaan. Päällystä vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti, reunoille hieman korotusta.
Silppua valkosipuli ja lehtisellerin varsi pieneksi. Paloittele muut kasvikset pienehköiksi paloiksi. Kuumenna öljy tai margariini (itse käytin valkosipuli-yrttimaustettua margariinia) pannulla, lisää kasvikset, mausta suolalla (ja haluamillasi muilla mausteilla), paista hetkisen aikaa sekoitellen.
Levitä kasvikset taikinapohjan päälle, kaada tasaisesti kaikkialle noin desi soijakermaa. Ripottele päälle hieman oreganoa.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia eli kunnes taikinareunat näyttävät kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti