Tämä seuraava satsi on sitten todella iso, noin 8-10 annosta, eli pienemmälle väelle tehdessä kannattaa puolittaa, ellei sitten halua syödä tätä koko viikon ajan. :) Varaa iso vuoka tällä määrällä tehdessäsi!
Perunalasagne
tomaattikastike:
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
1-2 porkkanaa
1-2 dl tummaa soijarouhetta
2-4 dl vettä (soijarouheen turvottamiseen)
½-1 punainen paprika
(1 dl vettä)
suolaa, oreganoa, rouhittua musta- ja sitruunapippuria
valkokastike:
6 rkl vehnäjauhoa
7 dl kauramaitoa2,5 dl soijakermaa
suolaa
lisäksi:
öljyä
raakoja perunoita
(vegaanista juustoa raasteena)
Valmistelut:
Laita soijarouhe veteen turpoamaan. Silppua sipuli, hienonna valkosipulin kynnet, pese, kuori ja pieni porkkanat kuutioiksi (tai raasta raasteeksi) sekä pese a paloittele paprika.
Tomaattikastike:
Kuulota sipuri ja valkosipulit öljyssä kattilan pohjalla, lisää tomaattimurska, porkkana ja paprika sekä turvotettu soijarouhe vesineen. Jos ketosnäyttää liian kuivalta, lisää vielä noin 1 dl vettä. Mausta ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Valkokastike:
Sekoita vehnäjauhot hyvin kauramaidon joukkoon. Kaada kattilaan ja lisää kerma sekä suola, kiehauta, niin että kastike sakenee, mutta varo polttamasta pohjaan.
Lasagnen kasaus:
Öljyä vuoka. Levitä pohjalle 1/3 valkokastikkeesta. Siivua perunoita kastikkeen päälle kuin lasagnelevyiksi. Levitä puolet tomaattikastikkeesta perunoiden päälle. Taas kerros perunasiivuja. 1/3 valkokastikkeesta, perunasiivuja, loput tomaattikastikkeesta, perunasiivuja sekä loput valkokastikkeesta. Halutessasi voit vielä raastaa päälle juustoa.
Paista koko komeus sitten 175-200-asteisessa uunissa noin tunti kunnes perunat ovat kypsyneet (kokeile haarukalla). Tarjoile lisänä vihersalaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti