sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Lasagne perunoista


Perheeseeni kuuluu eräs periaatteellinen pastan vastustaja, siksipä tässä hiukan "suomalaisempi" versio peruslasagnesta. Yksinkertaisempi versio normaalista pastalasagnesta löytyy täältä.

Tämä seuraava satsi on sitten todella iso, noin 8-10 annosta, eli pienemmälle väelle tehdessä kannattaa puolittaa, ellei sitten halua syödä tätä koko viikon ajan. :) Varaa iso vuoka tällä määrällä tehdessäsi!


Perunalasagne
tomaattikastike:
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
1-2 porkkanaa
1-2 dl tummaa soijarouhetta
2-4 dl vettä (soijarouheen turvottamiseen)
½-1 punainen paprika
(1 dl vettä)
suolaa, oreganoa, rouhittua musta- ja sitruunapippuria

valkokastike:
6 rkl vehnäjauhoa
7 dl kauramaitoa
2,5 dl soijakermaa
suolaa
lisäksi:
öljyä
raakoja perunoita
(vegaanista juustoa raasteena)

Valmistelut:
Laita soijarouhe veteen turpoamaan. Silppua sipuli, hienonna valkosipulin kynnet, pese, kuori ja pieni porkkanat kuutioiksi (tai raasta raasteeksi) sekä pese a paloittele paprika.
Tomaattikastike:
Kuulota sipuri ja valkosipulit öljyssä kattilan pohjalla, lisää tomaattimurska, porkkana ja paprika sekä turvotettu soijarouhe vesineen. Jos ketosnäyttää liian kuivalta, lisää vielä noin 1 dl vettä. Mausta ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Valkokastike:
Sekoita vehnäjauhot hyvin kauramaidon joukkoon. Kaada kattilaan ja lisää kerma sekä suola, kiehauta, niin että kastike sakenee, mutta varo polttamasta pohjaan.
Lasagnen kasaus:
Öljyä vuoka. Levitä pohjalle 1/3 valkokastikkeesta. Siivua perunoita kastikkeen päälle kuin lasagnelevyiksi. Levitä puolet tomaattikastikkeesta perunoiden päälle. Taas kerros perunasiivuja. 1/3 valkokastikkeesta, perunasiivuja, loput tomaattikastikkeesta, perunasiivuja sekä loput valkokastikkeesta. Halutessasi voit vielä raastaa päälle juustoa.
Paista koko komeus sitten 175-200-asteisessa uunissa noin tunti kunnes perunat ovat kypsyneet (kokeile haarukalla). Tarjoile lisänä vihersalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti