sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Lasagne

Suvin innoittamana väsäsin tänään lasagnea. Tämä oli toinen kerta tällä ohjeella ja lopputulos kumpaisellakin kerralla onnistunut. Osviittaa omaan versiooni olen ottanut Rainbow:n täysjyvälasagnelevy-paketin kupeesta.

Kasvislasagne

lasagnelevyjä
Kastike:
öljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
200 g kesäkurpitsaa
200 g sieniä
1 paprika
1 tlk kidneypapuja
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
6 dl kasvismaitoa
3/4 dl vehnäjauhoja
mustapippurirouhetta
suolaa
Pinnalle:
tomaattia ja/tai juustoraastetta

Kuumenna tilkka öljyä kattilan pohjalla ja kiehauta siinä pilkottu sipuli, karkeaksi raastetut porkkanat ja paloitellut kasvikset. Lisää tomaattimurska, pavut, liemikuutio sekä mustapippurirouhe ja suola. Anna hautua kymmenisen minuuttia. Sekoita vehnäjauhot ja osa kylmästä maidosta hyvin keskenään ja lisää kattilaan kasvisten sekaan, lisää loput maidosta ja kypsennä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Aloita Lasagnen kokoaminen kauhomalla noin neljäsosa kasvikkeesta vuoan pohjalle, lado päälle lasagnelevyjä ja lisää taas kastiketta. Kolmannen lasagnelevykerroksen jälkeen kaada loput kastikkeet päälle. (Jos kastiketta ei tahdo riittää päällimmäiseen kerrokseen tarpeeksi, voit painaa kauhalla levyjä, jotta kastiketta tursuaa alemmista kerroksista päälle.) Viipaloi päälle tomaattia ja levitä juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan, anna vetäytyä peitettynä vielä hetki ennen tarjoitua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti