sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Sieni-sipulipiirakka

Sienet jo sinällään ovat niin herkullisia, että mitäpä niistä mitään tämän konstikkaampaa laittamaan:

Sieni-sipulipiirakka
Pohja:
100 g kasvismargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
tilkka kasvismaitoa (tai vettä)
Täyte:
sieniä
sipulia
öljyä paistamiseen
tilkka kasvismaitoa
paprikajauhetta ja yrttisuolaa

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää tilkka kasvismaitoa (itse laitoin ehkä vähän liian vähän, sillä lopputulos vähän kuivahko), jotta taikinasta tulee tasaista ja saat sen levitettyä hyvin piirakkavuokaan.
Paista öljyssä pilkottut sipulit ja sienet (itse käytin jo ennalta keitettyjä haperoita). Mausta paprikajauheella ja yrttisuolalla.
Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lusikoimalla päälle vielä hieman kasvismaitoa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Ja ohjehan löytyi Mirka Muukkosen ja Anna Särkisillan Vegaanin keittokirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti