maanantai 28. maaliskuuta 2011

Parsakaalia pöytään

Pienenä en pitänyt kaaleista yleensä, niissä tuntui olevan jotain hämärää.Parsakaali oli ainoa kaali, jota tuli siihen aikaan syötyä, tosin harvakseltaan, mutta kuitenkin. Nyt vasta viime aikoina ole aivan tykästynyt erilaisiin kaaleihin ja myös lapsuuteni "suosikki" on ollut alkanut olla työlaudalla jo useammin. Kivan maun lisäksi parsakaali sisältää muutakin kivaa, kuten A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja sekä moniin muihin kasviksiin verrattuna runsaasti proteiinia. Lisäksi parsakaali on kevyttä purtavaa 100 gramman sisältäessa vain noin 30 kcalia, eli sopii myös näin keväällä rantakunnon eteen pakertavien lautasille.


Parsakaalikeitto
öljyä
1 sipuli
n. 9 dl vettä 
1-2 valkosipulinkynttä
300 g parsakaalia
1-2 kasvisliemikuutio
(suolaa ja rouhittua mustapippuria)
1 dl soijakermaa
n. 1 dl vettä
3 rkl vehnäjauhoa



Kuori ja pieni sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele parsakaalia pienemmäksi, poista puumainen varsi, mutta voit ottaa keittoon mukaan hieman pienempiä varsia, kunhan paloittelet ne hieman pienemmäksi.
Kuumenna hieman öljyä kattilassa ja kuulota siinä sipulit. Lisää kattilaan 9 dl vettä, kiehuta, lisää kasvisliemikuutio ja muut mahdolliset mausteet sekä parsakaalit. Keitä noin 10-15 minuuttia kunnes kaalit tuntuvat pehmentyneen.
Nosta kattila levyltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi liemeksi (ei haitta vaikka hieman pienehköjä sattumia jäisikin). Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna takaisin kiehuvaksi. Lisää soijakerma ja noin desi vettä, johon olet sekoittanut hyvin 3 rkl vehnäjauhoja. Anna kiehua vielä pieni hetki ennen kuin tarjoilet esim. tuoreen vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti