perjantai 4. maaliskuuta 2011

Pähkinä-suklaakeksit

Vegemisiä-blogista bongasin viime vuonna marmoroitujen, pähkinäisten suklaakeksien ohjeen (täällä), jonka pistin talteen. Suklaa ja pähkinät, erityisesti yhdessä, ovat lempiherkkujani, mutta laiskana en kuitenkaan ole kertaakaan viitsinyt ruveta marmorointia valkoisen ja tumman suklaan kanssa suorittamaan. Olen hieman pistänyt alkuperäisen ohjeen mutkia suoraksi ja tällaisen olen päätynyt:

Pähkinä-suklaakeksit (n. 36 kpl)
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl keitettyä teetä (tai kahvia)
2,5 dl vehnäjauhoa
1 dl hasselpähkinärouhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
130 g suklaata (esim. Pandan Hurmaavaa tummaa)
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri sekaisin. Lisää vaniljasokeri ja tee. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon sooda, suola sekä pähkinärouhe ja vatkaa rasva-sokeriseoksen joukkoon. Rouhi suklaa, sekoita rouhe sekä kaakaojauhe muiden aineiden joukkoon. Taikinasta tulee melko jäykkää.
Muotoile pellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 4-senttisiä, noin senttimetrin paksuisia keksejä, jätä hiukan leviämisvaraa. Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Anna valmiiden keksien jäähtyä pellillä hetkinen, muuten hajoavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti