sunnuntai 22. elokuuta 2010

Valkosipuli-oreganosämpylät

Hetken mielijohteesta normisämpylöistä tulikin mausteisempia yksilöitä:
Ohjeen voi puolittaa


Valkosipuli-oreganosämpylät (noin 20 kpl)
5 dl vettä
2 tl suolaa
(2 tl sokeria)
valkosipulijauhetta
oreganoa
vajaa 1 kg sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä


Lämmitä vesi 42-asteiseksi (sormin kokeilemalla vesi tuntuu hieman kuumahkolta, mutta ei polta), heitä suola, valkosipulijauhe ja oregano (sekä sokeri) mukaan. Lisäile sämpylä jauhoja vähän kerrallaan veteen ja sekoita (käsin). Kun taikina ei enää tartu käsiin, lisää öljy. (Jos pinta tuntuu liian öljyiseltä, voit vielä leipoa hieman jauhoa taikinaan.)

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Itse kohotan taikinan (ja valmiit sämpylät) kirjahyllyn päällä, hyväksi havaittu paikka. Leivo sämpylät kohonneesta taikinasta, anna kohota lämpimässä pyyhkeen alla ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 min.

Siirrä sämpylät uunin jälkeen pois pelliltä (jotteivät pohjat tummu enempää) ja peitä pyyhkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti