Ohjeen voi puolittaa
Valkosipuli-oreganosämpylät (noin 20 kpl)
5 dl vettä
2 tl suolaa
(2 tl sokeria)
valkosipulijauhetta
oreganoa
vajaa 1 kg sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä
Lämmitä vesi 42-asteiseksi (sormin kokeilemalla vesi tuntuu hieman kuumahkolta, mutta ei polta), heitä suola, valkosipulijauhe ja oregano (sekä sokeri) mukaan. Lisäile sämpylä jauhoja vähän kerrallaan veteen ja sekoita (käsin). Kun taikina ei enää tartu käsiin, lisää öljy. (Jos pinta tuntuu liian öljyiseltä, voit vielä leipoa hieman jauhoa taikinaan.)

Siirrä sämpylät uunin jälkeen pois pelliltä (jotteivät pohjat tummu enempää) ja peitä pyyhkeellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti