torstai 20. lokakuuta 2011

"No nyt ollaan jännän äärellä"

Alkaneen opiskelijaelämäni ansiosta kokkaukseni ovat viime aikoina olleet vähän mitä milloinkin. No, puolustuksekseni voin sanoa vain, että yritäpä askarrella gourmet-ruokaa kengännauhoista. Kuitenkaan täysin syömäkelvotonta moskaa ei ole (vielä) syntynyt.
Tänään saavuin jälleen kerran myöhään kotiin, nälkäisenä tottakai. Pikakokkaussessio alkoi epätoivoisella solukeittiön kaappien tarkastelulla, ne on niin ikävän tyhjät äiskän keittiön ylipursuaviin hyllyihin verrattuna. :( No, kuitenkin pienen pähkäilyn jälkeen sain jotain poimituksi ja tällaista syntyi (ounasteleekohan nimi sitä vaihetta, jolloin ohjeet alkavat olla tyyliä "opiskelijan mössö 1", "opiskelijan mössö 2", jne...):

Linssi-mikälie
1 pienehkö sipuli
1 iso porkkana
1 tomaatti
vajaa 1 dl punaisia linssejä (huuhdeltuina)
vajaa 100 g kaurapastaa
vettä
oliiviöljyä
(jotain ananaksista smoothieta)
suolaa, mustapippuria rouhittuna

Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös tomaatti pieniksi paloiksi. Kuumenna pannulla öljy ja paista siinä sipuli- ja porkkanakuutioita sekä tomaattia hetkonen. Lisää vettä ainakin 3 dl sekä linssit ja mausteet. (Halutessasi heitä mukaan loraus tai toinen jotain smoothieta, sopii yllättävän hyvin.) Keitä noin viisi minuuttia, lisää pasta ja keitä vielä viitisen minuuttia.
Nauti ainoalta puhtaahkolta lautaselta datailun/opiskelun/"opiskelun" lomassa. :D


(Ps. Tulossa ehkä jotain "laadukkaampaakin", jahka saan kikhernemunakkaan ja herkku wokin hiottua loppuun.)

1 kommentti:

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

  VastaaPoista