Jaa-a, mitäpä tästä sanomaan, joululimppumainen tulee, kun siirappia sivelee päälle (sen voi kenties jättää tekemättäkin), mutta ei haittaa meikäläistä, limppuhan on hyvää. :) Voi tehdä pelkästä spelttijauhostakin, tai ainakin aion kokeilla sitä ensi kerralla.
Spelttinen mausteleipä
6 dl vehnäjauhoa
4-6 dl spelttijauhoa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
reilu 1 tl fenkolia
reilu 1 tl kuminaa
reilu 1 tl rosmariinia
1 tl hienoa merisuolaa
4,5 dl (n. 42-asteista) vettä
½ dl öljyä
1 dl murskattuja cashew (tai saksan) pähkinöitä
sokerisiirappia & vettä tai vaahterasiirappia voiteluun
Sekoita kuivat aineet ja mausteet kerkenään. Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikinaksi (lisää jauhoja jos tarvis), lisää hissukseen öljy ja pähkinät. Anna nousta liinan alla noin puoli tuntia.
Leivo kahdeksi pyöreäksi leiväksi, voitele ja paista 200-asteisessa uunissa 30-40 min.
(Kuva tuloo myöhemmin, kun pääsen toiselle konekselle, jos silloin muistan lisäillä...)
Hmmmm, mielenkiintoinen ohje! :>
VastaaPoistaOi voi kiitoksia paljon! :)
VastaaPoista