sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jämäskumpasta kastike

Nurkkiin jäi alkukesän juhlista pyörimään vajaa pullo kuohuviiniä, jota en viitsinyt sellaisenaan nauttia Siitä syntyikin sitten kiva kastike uunijuuresten ja marinoitujen tofupihvien seuralaiseksi.

Kuohuviinikastike
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
n. 2 dl puolikuivaa kuohuviiniä
2 dl soijakermaa
1 dl kauramaitoa
suolaa ja valkopippuria

Nesteet kattilaan, kattila liedelle. Kun alkaa kiehua, lisää kasvisliemikuutio ja keittele kastiketta kokoon kunnes jäljellä on noin puolet. Varo ettei kuohu yli (the kokemuksen rintaääni). Mausta ja tarjoile.

1 kommentti:

  1. Kiitos kommenteista, nyt katsoin ekaa kertaa blogiasi ja ihanilta näyttää reseptit! :)

    VastaaPoista