keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Piparkakkuja

Ei varmaan liene yllätys, että tämäkin amatöörikokkailija on tällä erää innostunut joululeivonnaisista. Liian pitkän hiljaiselon jälkeen paljastettakoon resepti, jolla syntyvät suosikkipiparini.
Tämän ohjeen bongasin Eläinoikeusfoorumilta varmaan ensimmäisenä vegaanijoulunani ja sen jälkeen tälle on ollutkin ahkerasti käyttöä näihin aikoihin vuodesta.

Vaaleat piparkakut
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 dl soijakermaa
150 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja

Kiehauta kattilassa sokeri, siirappi ja kerma, lisää margariini ja sekoita kunnes se on sulanut. Sekoita osaan jauhoista leivinjauhe, sooda sekä mausteet. Sekoita jauhoseos sekä loput jauhot siirappi-rasvaseokseen. Anna taikinan jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään saakka.
Leivo jauhotetulla alustalla ja kaulitse taikina tasaiseksi, ohuehkoksi levyksi (muista käyttää jauhoja taikinan alla kitsastelematta, ettei tarvitse "ässäillä" pöytään takertuneen taikinan kanssa) ja painele muoteilla pipareiksi. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.


Itse olen tänä vuonna kaksi satsia pipareita tällä leiponut, tosin kolminkertaisella ohjeella kummallakin kerralla! Vielä yksi satsi olisi leivottavaa tiedossa, siitä pitäisi sitten myös piparkakkutalo syntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti